10 d’ag. 2011

ACLIMATANT(Xile II)

Estem quasi al cinqué dia del nostre viatge i sembla que l'aclimatació va bé. Tot i que mai ens podem confiar.
Fins ara hem fet llargues caminades progressant en alçada. Així hem pogut recórrer trams de rutes antigues i històriques:  la ruta de la plata, camí inca i 'caminos troperos'.

La ruta de la plata era la utilitzada en l'època de la colònia per transportar la plata des de Potosí, a l'altiplà bolivià, fins a Arica, a costa del pacífic. Avui en dia hi ha possibilitats de fer 'treks'  que transcorren per ella en la zona de la 'precordillera'.
També en territori xilè és possible conèixer i recórrer antics camins inques, que avui en dia estan força perduts i molt malmesos. De tota manera, vam realitzar-ne un tros entre la població de Socoroma a Putre d'una durada de 5 hores i uns 800 metres de desnivells. Curiós va ser poder seguir trams ben empedrats i ben marcats que permeten unir les dues poblacions esmentades.
I finalment, el s 'caminos troperos' eran les antigues rutes que s'utilitzaven per comunicar poblacions a vegades ben allunyades i intercanviar productes. Des de Putre n'hem recorregut un bon fragment per l'àrea anomenada 'Suri plaza' ben a prop de la base del volcà Taacapà, assolint la cota 4000

Ara durant el propers deu dies ens internarem  en la Biosfera de Lauca, reconeguda per la Unesco, que inclou el Parc Natural de las Vicuñas, el salar de Surire i l'àrea del llac Chungarà; sempre per sobre dels 4000 metres.
Si tot va com fins ara, els 6000's ens esperen.
Fins aviat



4 comentaris:

Teresa Serentill ha dit...

Quina bona pinta que fa tot això!! molta sort i esperem més cròniques.
Abraçades

pilar dominguez torres ha dit...

que bonic deu ser tot aixo... difruteu força i rebeu una forta abraçada de tota la family.
Pili D.

JOAGFE ha dit...

Lluisa sóc el Josep Agustí, suposo que te'n recordes de mi! Els meus pares es volen apuntar al centre escursionista i mirant-ho he vist que tenies un blog! com va tot? espero que molt bé! t'he de dir que al gener me'n vaig al Sahara, al camp de refugiats de Tinduf, i res simplement dirt-ho! hehe que vagi tot molt bé i a veure si ens veiem aviat!

carreteret ha dit...

Quina enveja!!!
Què vagi molt bé per allà baix ... (joan ramon)