9 d’abr. 2012

L'ILLA DE CRETA: natura i història



Creta ha esdevingut  un indret turístic ben atractiu.  Visitar l'illa mediterrània és una aproximació a un espai on la natura i la història en són els components més destacables.



En l'illa  es va desenvolupar una de la primeres civilitzacions de la Grècia Antiga i també d'Europa: la cultura cretenca o minoica entre el 2600 i el 1100 aC.

Les restes arqueològiques de la ciutat de Cnosos són un gran testimoni de l'activitat humana més intensa dels temps antics.


Mesquita en el port de venecià de Hania

A més a més, Creta ha viscut la presència de tot  tipus d'imperis, cultures i fets històrics viscuts en la Mediterrània al llarg dels segles: romans, bizantins, venecians, otomans,... i fins i tot,  l'ocupació nazi durant  la Segona Guerra Mundial.

Per altra banda, és extraordinari el paisatge marcat per la proximitat entre la costa i la muntanya, així com la vegetació mediterrània en una primavera magnífica, quan encara en els cims, alguns de més de 2000 metres, mantenen un bon gruix de la neu de l'hivern de l'illa.
Serralada de Lefka Ori (Muntanyes Blanques)
Inici del Barranc de Samarià i, a la dreta, el cim del Gingilos (2084 m)



Ben als peus de les muntanyes, en  racons de l'illa s'hi poden trobar unes platges  d'aigües transparents i  color turquesa, en un entorn naturalment mediterrani.

Platja d'Elefonisis, al sud-oest de l'illa