16 d’abr. 2012

SERRA DEL SIS PER BERANUI ( Vall d'Isàbena)

15 d'abril
La Serra del Sis està ubicada en el Prepirineu  a cavall entre la Ribagorça catalana i aragonesa.
La seva situació ofereix possibilitats magnífiques per conèixer el nostre territori més proper. Tot i la seva modesta altitud (1791 m.) amaga indrets desconeguts i de gran interès.


L'opció d'ascendir la serra des del poble Beranui, a la vall d'Isàbena, garanteix un recorregut presidit per l'imponent i omnipresent cim del Turbó i la proximitat de la capçalera del  Pirineu.
La ruta, amb inici al pont medieval i l'església romànica de Beranui, ascendeix per l'anomenat camí del Grau fins a les Bordes de Beranui. Per una pista forestal aviat s'arriba al cim del Puialtó (1781 m) i a l'Amurridor o Pic de Santifonts (1792 m).
El panorama permeten alçar la vista cap al llunyà Cadí, Pedraforca i Port del Comte,  a l'est, així com les  més properes  serres del Montsec,  St. Gervàs, la capçalera de la vall de Boí,.... fins a  Guara i Penya Montanyesa a Ponent.
Ermita de la Verge del Sis

Barranc del Sis
Resulta interessant, des d'aquí, retonar a les bordes per visitar  l'ermita de la Verge de Sis i aventurar-se pel camí que baixa paral.lel al  barranc del Sis en direcció al poble de la Pardinilla i enllaçar amb el GR 18.1 que retorna a Beranui; aquest camí salvatge, solitari i aeri descobreix la  gran bellesa i espectacularitat d'aquesta serra al peu del Pirineu.