7 d’ag. 2013

IMPRESSIONS SICILIANES

Pujant l'Etna
Sicília és l'illa més gran de la Mediterrània amb un gran atractiu per fer-hi una visita. La història i cultura sicilianes resulten aspectes essencials, però la presència del  Mont Etna (3342 m) esdevé un valor afegit en ser el volcà actiu més alt d'Europa geogràfica.









A  més,  les properes  Illes Eòlies, en la mar Tirrena, l'Stromboli (924 m) i el Vulcano (386 m) permeten conèixer i ascendir volcans actius espectaculars; trilogia de volcans, tot recordant el Teide, el Kilimanjaro,  el Fogo,....
 

 L'Etna no es pot ascendir per lliure des de fa uns mesos degut, diuen, a què la seva activitat ha augmentat. Fer l'ascensió amb guia no resulta barat, però utilitzant la Funivia i pujar fins a  la Torre del Filósofo (antic refugi devastat en l'erupció del 2002 i situat a 2920 m ) i afegint-se a un grup és l'opció més assequible (25 euros).
Un dels cons del volcà en la base de l'Etna, on la neu es manté sota la pols i la terra.
L'Stromboli i les seves erupcions que es produiexen cada 20 minuts aproximadament. La nit n'és el moment més especial


Un viatge a Sicília cal completar-lo amb un recorregut turístic per ciutats, com Taormina, Agrigento i Siracusa, on les restes arqueològiques gregues i romanes són mostres del seu passat més antic, o com Cefalú, Noto o Palerm per vaguejar pels seus carrers plens de vida, cultura i història.


Un bon recull d'imatges significatives clicant aquí al Picasa G. Esteve ens porten als volcans, piazzas i duomos, i una guia digital en aquest enllaç.

Scala de Turchi
Scala de Turchi, prop Agrigento

Vall dels Temples a Agrigento
Teatre grec de Siracusa

1 comentari:

Joan Ramon ha dit...

Ja tens un 3000 més al sac... Enhorabona pel viatge/sortida.