28 de gen. 2013

MONTGRÒS, Montserrat (1133 m)


Montserrat sempre és un indret que no deixa indiferent a l'excursionista.
 L'ascensió al cim del Montgrós (1133 m) és factible des de molts llocs, però la ruta que surt de Can Jorba permet vorrejar el Serrat de  la Palomera fins al Coll de Mosset, grimpar per la Canal Roja fins a la roca dels Llamps i assolir el cim, des d'on el panorama es mostra immens.
Pujant la Canal Roja

El retorn  es pot realitzar davallant cap a la Canal del Migdia que permet accedir al camí del  Francesos i arribar, altre cop, a Can Jorba o la Vinya Nova.
Tot, dat i debatut, 800 metres de desnivell en unes 4 hores i mitja.

Podeu trobar la ressenya ben explicada al bloc A Peu per Montserrat

Vista del Montgròs i els Plecs del Llibre des del camí dels Francesos.


7 de gen. 2013

TUC DEL ROSARI (2594 m)

En un diumenge d'inversió tèrmica espectacular hem acompanyat al nostre company Feliu Izard  al Tuc del Rosari (2594 m) per celebrar que fa 55 anys, com ell diu,  'dels seus esquís'.

El Tuc del Rosari és un cim de baixa dificultat que permet recórrer l'espai  fronterer entre l'Aran i el Pallars Sobirà. La falta de neu a la pala cimera ens ha obligat  a treure els esquís, però arribar al cim sense més dificultats i obtenir una visió magnifica del Pirineu.
Al fons, Tuc de la Llança


Una bona jornada per gaudir de la neu a la vall d'Aran que es manté ben innivada, malgrat que algun cim ha quedat orfe de neu amb les darreres ventades.


                               

Feliu, per molts anys  de trescar per les muntanyes.
Panorama sobre les Maladetes
Aquí, més fotos en l'album Picasa de G. Esteve
 Bon any a tots i totes





3 de gen. 2013

LA PEÑA OROEL, el primer dia de l'any

Pirineu entre la boira
Al fons, entre la boira el Pirineu
Peña Oroel

La ciutat de Jaca està situada al peu de la Peña Oroel (1780 m), que s'aixeca en la plana de la comarca de la Jacetània aragonesa, abans que el Pirineu occidental faci la seva presència.
La seva ascensió és una bona excursió  que està premiada per una impressionant vista sobre la serralada.



 La climatologia de neu, vent i boira del primer dia de l'any 2013 no ens va regalar la seva panoràmica més esplèndida. Però malgrat això, l'ascensió ens va oferir un paisatge hivernal no sempre fàcil de trobar en aquest indret.