15 de maig 2014

PARCS NATURALS

Volcà Montsacopa, Olot
Primavera magníficament decorada per fer recorreguts esplèndits per la nostra terra. I els Parcs Naturals són una gran opció.
 
El Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa disposa de rutes ben balisades per conèixer les joies geològiques i geogràfiques de la comarca.  A peu o en bicicleta de muntanya, els  volcans  St. Margarida, Rocanegra, Croscat, Montsacopa,.... són un bon reclam turístic, que poden completar-se amb una obligada visita  a la Fageda d'En Jordà, així com als espais d'interès geològic.

                                   
Enllaç a rutes Btt Fageda i Volcans, aquí

Destacar les belles de Santa Pau o Castellfollit de la Roca pel seu interès patrimonial.
Castellfollit i el riu Fluvià
El Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter  potser és més conegut per la riquesa marina i no tant per la seva vessant excursionista. Malgrat això, diversitat de rutes garanteixen arribar a racons de costa difícilment accessibles amb cotxe.
Petita estrella de mar arran de platja
El GR-92 n'és una possibilitat, però les cales Ferriol i Pedrosa en són un bon testimoni de la riquesa natural de l'espai entre l'Estartit a l'Escala en ple Massís del Montgrí.
Cala Ferriol

La Foradada
Fins i tot, la història és totalment visible en aquesta zona a través de les les restes de fortificacions de la Línia P, construïdes entre 1944 i 1955 davant el temor a una intervenció aliada contra la dictadura franquista, acabada la Segona Guerra Mundial.
Per saber més sobre la Línia P, cliqueu aquí