31 d’ag. 2016

VIATGE A LES 4 LAPÒNIES (VI)

Seu del Parlament Sami a Karasjok (Noruega)
LA LAPÒNIA NORUEGA
El breu periple per la Lapònia russa no deixa pas indiferent i esdevé la part significativa del viatge. El retorn a Noruega és, però, altra vegada topar amb una bella natura i un paisatge natural de dimensions enormes. 
La primera ciutat, passada la frontera russa, és Kirkenes i, ben aviat,  Karasjok, seu del Parlament Sami a Noruega des de 1989, d'una arquitectura que denota les senyes d'identitat del poble lapó. 
Cap Nord: Latitud 71 graus nord
Estarem en el comtat norueg de Finnmark; els fiords i la muntanyes ja no ens deixaran d'acompanyar fins al final del viatge.
Objectiu ineludible:  el Nordkapp, com el punt geogràfic més septentrional i emblemàtic, ara, centre d'atracció turística incontestable en forma de parc temàtic; en altres temps espai per explorar i controlar.
Un penya-segat de més de 300 metres d'alçada que ofereix una gran visió de l'Oceà Glacial Àrtic i unes magnífiques postes de sol.
Les poblacions més properes són Honningsvag i la tranquil.la Gjesvaer, un bon lloc per fer-hi estada.
Assecadors de bacallà a Gjesvaer
Posta de sol a Gjesvaer
També mereix una bona caminada apropar-se al cap Knivsjellodden, punt geogràfic uns minuts més al nord que el Nordkapp. Una excursió d'unes 6 hores permet descobrir, a peu i fora de la massificació de l'espai turístic, la terra continental més septentrional.

 
Caminant entre rens
Cap Knivsjellodden, al fons Nordkapp

Abandonant la terra més septentrional la ciutat d'Alta amb el seu Museu Hjemmeluft, a l'aire lliure, de pintures rupestres, situat en un magnífic paratge.
Sempre entre quilòmetres i quilòmetres de fiords, així com els esplèndits Alps de Lyngen, amb neus perpètues i grans geleres.
Fiord Oksfjord i la gelera Jokelfjord
 Impressionant aproximar-se al Jokelfjord, una de les úniques geleres europees amb caiguda al mar.

Alps de Lyngen
Bosc boreal
Vistes dels del vaixell exprès Hurtigruten de retorn a Tromso