25 de març 2017

CICLANT PER L'AIGUABARREIG DEL SEGRE I L'EBRE


El Segre prop de Mequinença.
Aprofitant un final d'hivern amb aires primaverals, ciclem per una ruta que ens porta a l'aiguabarreix dels nostres rius més propers, per endinsar-nos després cap a les terres de conreu del Baix Segre.
L'Ebre
Des de la Granja d'Escarp, la carretera porta per la riba del pantà de Ribaroja al llarg de quasi 15 quilòmetres, prop de Mequinença. Un bon tram segueix part de l'etapa 36 del GR99, camí natural de l'Ebre.
Deixant la riba del riu remuntem, per l'ample pista, el barranc de l'Aiguamoll, passant per les mines del Lluc i el mas Gili.

Antigues mines de carbó de Lluc

Un bon objectiu de la ruta és apropar-se a cim més alt del Segrià, el Montmaneu (494 m) per assolir-lo a peu.
Camps de blat i el ben visible Montmaneu
Un ràpid descens de retorn a la Granja d'Escarp completa la ruta enmig camps d'oliveres i fruiters ben ufanosos.



Una ruta de proximitat que esdevé una bona descoberta, fent un fàcil 100cim de la Feec de manera més complerta.









Powered by Wikiloc

19 de març 2017

POBLES ABANDONATS DE GUARA (BTT)

Punta las Olas, Soum de Ramon, Mt. Perdut, Cilindre i Marboré
La serra de Guara sempre ofereix racons amagats. Altre cop des de Las Bellostas, i a cop de pedal (sempre exigent territori), recorrem diversos pobles abandonats,  avui deshabitats i sempre aïllats.
Edifici de l'escola de Torruellola de la Plana 
Pobles que no deixen de recordar com el poblament pirinenc ha anat canviant, fins a deixar aquestes terres ben solitàries, d'accès difícil: Torruellola de la Plana, Torruellola de Obico, St. Hipolito, Letosa,..
Taillon i Bretxa de Rolan
Recorregut per gaudir  de les grans vistes sobre el Massís del Perdut i el Cotiella sempre a distància propera.
Cotiella i Peña Montañesa



5 de març 2017

LA SERRA DE MIRAMAR A COP DE PEDAL


El Tossal Gros (867 m)
La serra de Miramar està situada a cavall de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. D'alçada modesta, però capaç d'oferir unes bones panoràmiques cap a les terres tarragonines, al sud, i lleidatanes, al nord.
Des del Tossal Gros, el camp de Tarragona
La serra amaga dos dels 100cims de la Feec, per tant l'opció de rodar pels seus camins resulta interessant. Diverses possibilitats són factibles, però un itinerari moderat i assequible de 25 quilòmetres i 950 metres de desnivell pot realitzar-se des del Pla de St. Maria.
Ben visible el Tossal Gros.
El primer cim, El Tossal Gros (876 m), s'assoleix després de remuntar uns 8 quilòmetres i 400 metres de desnivell, fent els darrers metres a peu per gaudir d'unes grans vistes.

Cal devallar, després, per una pista un xic descomposta i pujar al coll de Prenafeta (674 m), fent-ho a peu per un tram costerut del GR7 en uns 15 minuts.
                                                   Arribant a la Cogulla, amb el poble de Miramar al pesu i el Tossal gros al fons
Un cop al coll, la pista puja i baixa fins al poble de Miramar, per remuntar un parell de quilòmetres fins La Cogulla (786 m), presidit per unes grans antenes que no poden obviar-se. 
Tossal Gros a la dreta i La Cogulla a l'esquerra
 Ja només resta un retorn divertit i ràpid cap a  Pla de St. Maria, direcció Figuerola del Camp. 
Primavera
Ruta distreta, entretinguda, diversa i completa  seguint el Track de Bikesport- Lleida. Malgrat, com hem dit, dos trams a peu, força ciclable i la part final ben ràpida i divertida .