27 de maig 2018

LA CARABASSA (2738 m)

La Cerdanya és, tot l'any, un gran i bon paratge per recórrer magnífiques rutes amb racons de gran bellesa natural. A mesura que la neu va desapareixent el verd és el color dominant, deixant les cotes més elevades encara blanques, tot i els prats marronosos de les comes altes.
Prop de la Tossa de l'Amorriador (2299 m) i el collet de la coma de Fornós
El Pic de la Carabassa (2738 m) és un clàssic d'esquí de muntanya, però també prou agraït a la primavera. Veí del Puigpedrós (2914 m) i de la Tossa Plana de Lles, així com els gran cims d'Andorra, és un cim situat entre la vall de la Llosa i la de Meranges.
Prop del Turó de Clots (2550 m)
Enguany la primavera sembla més hivern que primavera, però la temperatura un xic més agradable deixa fer camí en les nostres muntanya, amb el permís dela pluja, la boira i el vent.
Així que  des de Talltendre (1579 m) i la seva església de St. Iscle són el punt de partida, que permet recórrer la serra del Reller  i la de Comaermada i superar els quasi 12oo metres de desnivell en unes 6 hores màxim.
Malgrat les condicions de la meteorologia un altre 100 cim, sense dificultat tècniques, excepte el gran desnivell a superar.
                                                   La serra del Cadí, de fons,  amb els núvols ben amenaçadors.
  Bona ressenya a Engarrista.