10 de jul. 2018

"LE TOUR" DEL CAPCIR EN 4 ETAPES (I)

Les Bulloses i Coma de la Grava
Veïna de la comarca de la Cerdanya, el Capcir és un altiplà situat a 1500 metres i coronat per cims de més 2500 metres d'alçada, com el Carlit i els Peric. 
                                                                    Coma de la Grava i el Puig Peric (2812 m)
Malgrat que, políticament, pertany a França (Departament Languedoc-Rosselló), conserva vincles històrics i culturals amb Catalunya. Les seves característiques geogràfiques i climàtiques li han merescut comparança amb el Canadà i Sibèria, sobretot pel seu rigorós hivern i la seva generosa vegetació la resta de l'any.
Una bona manera de conèixer la contrada és proposar-se la travessa a peu. 4 dies són una bona opció per recórrer les seves zones d'alta muntanya i les valls on destacan els llacs de Puigbaladó i Matamala.
Primera etapa: Les Bulloses (2005 m) al refugi de Camporells (2240 m) fent l'ascensió als majestusos Puig Peric (2812 m) i Petit Peric (2690 m).
                                                                       Coma de la Llosa
Deixant el cotxe a l'aparcament de les Bulloses, i utilitzant el servei de bus que porten a l'estany de la Bullosa, s'inicia la ruta vorejant el llac, passant per l'inici de la Coma de la Grava i cap a la Coma de la Llosa directes als coll entre els dos cims. 
L'ascenció al gran Peric resulta dreta, però fàcil tècnicament, per després retornar al coll i, ràpidament, pujar al petit Peric.

Petit Peric, amb el Puig Peric i el de la Portella Gran de fons
Un descens, un xic aeri, però ràpid i sempre ja veien els llacs de Camporells amb el petit i bo refugi. 
                      Gran espectacle natural.
Sis hores d'activitat, 950 metres de desnivell en 10 quilòmetres.


Powered by Wikiloc