27 de set. 2018

TUC DE RATERA (2862 m)

Els Encantats
El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de St. Maurici s'ha convertit en un indret de pelegrinatge turístic, i certament és un dels llocs amb més bellesa dels Pirineu. La seva massificació, per la vessant d'Espot, fa que costi plantejar-se realitzar muntanya partint de l'aparcament de Prat de Pierró. Malgrat això cal no buscar més excuses; la seva espectacularitat és magnífica, cercant rutes i racons menys visitades.
Els Encantats i Peguera observats prop de refugi d'Amitges
El primer diumenge de tardor, amb previsió estiuenca, ha estat un bon instant per endinsar-se al Parc Nacional, fent nit al refugi d'Amitges, gaudint d'una tarda intensa, i coronar el Tuc de Ratera (2862 m). 
                                         Pic de Ratera
El Ratera ofereix una ascensió fàcil tècnicament, tot i que amb fort pendent final, i amb gran desnivell; des de l'aparcament 1300 metres. Fer nit al refugi ja obliga a fer 800 metres de desnivell, 500 el dia d'ascens i baixar els 1300. Un bon exercici per camins més solitaris en les cotes més altes.
                                                                          Arribant al cim
La ruta segueix part de l'etapa de Carros de foc entre Amitges i Saboredo o Colomers, i el descens pel GR11, per tant de fàcil orientació. Tot plegat vorejant estanys i cims emblemàtics, com les Agulles i Pic d'Amitges, Bassiero,....
                                                      Vall i  estany de Colomers amb el Montarto i Mauberme a l'horitzó.
Un cim amb vistes espectaculars, a banda i banda, des de les Maladetes fins a la Pica d'Estats, i gran part del territori aranès i pallarès.
                                                Maladetes, ja orfe de gelera, que enguany havia resistit fins a principis d'agost.
Bona ruta per gaudir al màxim, fent unes 2 hores al refugi i unes 6  des del refugi al cim i descens al cotxe, tot passejant entre la gran varietat d'estany.
Ens podem inspirar al Track Tuc de Ratera.
                                    Track al Ratera