20 de gen. 2019

VIATGE AL SUD PATAGÒNIC (IV): Gelera del Perito Moreno

A 80 quilòmetres de la població de Calafate, i dins el Parque Nacional de los Glaciares, està situada la immensa i famosa gelera del Perito Moreno, potser un dels punts més turístic de la Patagònia. 
Tot i ser un lloc molt concorregut, impressiona la seva majestuositat en veure com la gelera davalla del Camp de gel patagònic sud, presentant un front de 5 quilòmetres d'amplada i, en alguna part, 80 metres d'alçada. 
Unes còmodes passarel.les permeten passejar-se, a banda i banda, escoltar i observar embaladit com la gelera es va movent i desprén, de tant en tant, blocs  de gel. Un espectacle total de la natura.
La gelera i panorama al gran Camp de gel patagònic.
La gelera porta el nom de Francisco Pascasio Moreno, personatge destacadíssim de la història argentina com a naturalista, botànic i geògraf. Va jugar un paper destacat, a finals de segle XIX, en el procés delimitar les línies fronteres entre Argentina i Xile, en una geografia de natura implacable.
Moreno va explorar grans àrees de la Patagònia i dels Andes, batejant  rius, valls i muntanyes. Destacar que va determinar que que el Cerro Chaltén, es conegués com a Fitz Roy en reconeixement del capità del  Beagle.