12 d’ag. 2014

ESTIMAR ELS MAPES

Recuperar-se d'una lesió representa  envoltar-se de molta lectura, molt internet, molt pensar, molt cinema, molta tele, molts documentals, .....molta paciència.
D'un grapat de lectures vull aprofitar per comentar un article de la revista Vértex amb el qual m'hi he sentit identificada.
En els temps que vivim, la tecnologia s'ha convertit en protagonista de les nostres vides i de les nostres activitats; aplicacions de mòbils, gps,... ens acompanyen sense dubtar-ho. 
Però no podem de deixar de tenir presents el mapes; aquesta tècnica de projecció de l'espai, històricament han estat una gran eina imprescindible en molts aspectes de la vida humana.

Us recomano l'article Ptolomeo en la era de Google maps, així com Dos milenios de mapas


Per nosaltres, durant dècades, fer muntanya i viatjar significava llegir  mapes, interpretar, observar,...; i per molts de nosaltres no pot ser d'altra manera.


I així ho escriu Eliseu T. Climent a Parlem de llegir,

"...el lector de mapes teixeix la seva pròpia història: s'imagina caminant, desgrimpant, travessant aquell espai abrupte de trànsit delicat, visitant la masia, buscant la font.
...El lector de mapes és lliure sobre un territori de paper, navega, torna enrera per un camí diferent, pel qual descobreix nous secrets. Basteix la seva pròpia experiència.
...cansat, plega el full; tanca un territori. Ha viscut, ha explorat, ha descobert. Demà seguirà qui sap per on. La Terra sencera és al seu abast."