1 de nov. 2017

CIMS DE L'ALT URGELL

Roc Galliner amb el Coscollet a l'esquerra.
La comarca de l'Alt Urgell amaga tot un seguit de serres ben altives i magnífiques, d'espais ben emblemàtics: Cogulló de Turp, Lo Coscollet, Sant Honorat, Santa Fe, Les Piques ... Aquests i molts més, inclosos en la llista de 100 Cims de la FEEC.
Voltors a la Muntanya d'Alinyà
En aquesta ocasió, i en dies diferents, triem el Roc Galliner i el Roc Beneïdor. Dos cims que ofereixen visions diverses del seu entorn, de les comarques veïnes i de les muntanyes properes. Cims per reconèixer territori.
                                                                    Carena, força aèria, del Roc Galliner
Prop de Coll de Nargó, la carretera local L-401 porta a Alinyà, una població ubicada al peu de la vall del mateix nom. Des del poble, un senderó remunta la vall fins al coll de Jou; allí una pista enfila cap al Roc Galliner, arribant, als seus 1630 metres d'alçada, per una aresta ben aèrea, i de difícil trescar degut a l'abundant vegetació.
                                                         Arribant al Roc amb la serra del Cadí i Port de Comte de fons
Magnífica panoràmica de la comarca. 
Per consultar el track i la ruta cliqueu aquí.
                                                                          Camí obac al Roc Beneïdor
Ja més a prop del Pirineu, a una desena de quilòmetres de la Seu d'Urgell, el poble d'Estamariu i la seva església de St. Martí són el punt de partida per assolir el Roc Beneïdor de 1682 metres.
La seva característica és estar ubicat prop de la Tossa Plana de Lles i sobretot del Monturull,  i oferir una gran panoràmica del Cadí i dels cims del Pallars.
                                                                      Pic de l'Orri i Montsent de Pallars
Ruta fàcil i accessible al Roc Beneïdor clicant aquí.