24 d’abr. 2011

BTT: L'ILLA DE MENORCA(Cavalls de ferro)

Setmana Santa 2011

L'illa de Menorca és una amalgama perfecte de natura, paisatge i història; barrancs, penya-segats, cales, camps de pastura, conreus amb marges de pedra seca, paratges naturals, garriga, boscos, construccions magalítiques,  torres de defensa, vestigis de la Guerra Civil, antigues ciutats romanes,...
Tot sense obviar l'impacte del turisme i l'urbanisme que han creat punts de concentració humana de breu estacionalitat.Les modernes infraestructures  de l'illa contrasten amb la possibilitat de recórrer senders i camins que permeten descobrir espais de gran bellesa, alguns prou verges; una delícia per a excursionistes, senderistes, ciclistes i amants de les rutes a cavall.

Així, el GR223,  l'esplèndit Camí de Cavalls  o les rutes cicloturístiques ofereixen uns recorreguts inoblidables que van més enllà dels 50 quilòmetres de llargada i 20 d'amplada de l'illa.


A més a més des de fa un any un nou projecte s'ha afegit a l'oferta esportiva de l'illa: Cavalls de Ferro és la proposta de bicicleta de muntanya  que transita durant 204 quilòmetres,  la major part seguint el Camí de Cavalls.

                 Podeu veure-ho a    http://www.cavallsdeferro.com/index.html

BREU REFERÈNCIA DE LES ETAPES:
Hi ha qui ho fa 'non stop' o en menys etapes, però  en quatre es converteix en una recorregut un xic més còmode.
  • 1a. Ciutadella- Sant Tomàs, passant per Cala Macarella i Cala Galdana.
  • 2a. Sant Tomàs- Es Castell, visitant Cala Son Bou i Cala d'en Porter.
  • 3a. Cala Mesquida- Fornells, en el cor del Parc Natural de s'Albufera des Grau.
  • 4a. Fornells- Ciutadella, recorrent la línia costanera de la Reserva Marina del Nord, amb el  magnífic Cap de Cavalleria i les seves platges.
Cada etapa, d'uns 50 quilòmetres cadascuna, exigeix un bon treball físic ja que el terreny és molt variat i pedregós; alguns trams són poc o gens ciclables enlentint la marxa i d'altres prou tècnics que són més assequibles dalt d'una bicicleta de doble suspensió.  Tot i això no hi ha grans desnivells.
En definitiva, resulta una gran experiència que deixa una gran satisfacció. Imprescindible per tots aquells ciclistes de muntanya inquiets per rodar en espais durs, bells i majestuosos.


Cala de Morella Nou

Platja de Cavalleria


Menorca és ja avui un espai que es projecta més enllà del turisme estacional i de masses.1 comentari:

jebu ha dit...

Hola, no sé si s'ha registrat el missatge anterior.

Molt maca la ruta, encara més després d'haver vist totes les fotos al picasa. Molt guai.

Jo estic intentant recuperar el meu ginoll cardat.

Deu