17 de jul. 2011

LA PIQUE LONGUE DEL VIGNEMALE( 3296 m)

El massís del Vignemale és més que un espai per fer muntanya; és un gran espai d'història del Pirineisme.

L'aristòcrata francés Henry Russell protagonitza, en el segle XIX, les gestes més representatives en la descoberta i exploració alpinística de la serralada pirinenca.
Verdaderament enamorat del seu entorn, obrí rutes diverses en el massís i arribant a fer excavar 7 grutes que li havien de permetre recórrer i fer estades perllongades en la muntanya.
Avui en dia, les coves resten com a testimoni històric que no podem obviar.

A més a més, destaca la seva impressionant gelera, que a principis de juliol encara es manté prou imponent, encerclada per 7 cims de 3000 metres, i on destaca la Pique Longue de 3296 m.

Des de Gavernie una carretera i un 5 quilòmentres de pista, força dolenta, permeten arribar
a l'embassament de Bareges d'Ossoue. 1500 metres de desnivell ens separen del cim que en unes 4 hores i mitjà permeten gaudir d'uns espais incomparables, sempre amb el massís del Perdut en l'horitzó.

3 comentaris:

Joan Ramon ha dit...

Enhorabona per l'excursió, les fotos i la companyia.

Unknown ha dit...

Felicitats pel bloc, per les fotos tan maques i per la constant vida excurcionista que caracteritza!Aqui des de San Francisco anyoro les terres pirinenques i es quan una aprecia la bellesa i qualitat del lloc d'origen i la gent que estimes. Un petonas a totes des de la gran urbe plena de contrastos i d'uns estats units en decadencia.
la vostra roseta aitana

lluisahuguet ha dit...

Ei... Roseta de St. Francisco, he vist que t'has fet seguidora del bloc. Tranquil.la per enyorar el Pirineu que ben aviat ja hi tornaràs a ser.
Una abraçada