Fiord prop de la gelera Qooroq |
Els altres components del paisatge són les muntanyes, que acaben en els fiords, les immenses geleres i els innombrables llacs d'origen glacial de gran bellesa.
Angelica |
Les geleres Qooroq i Kiattut davallen de l'Indlandis, al llarg de quilòmetres, però tenen particularitats diferents. Mentres el Qooroq és una gelera viva que desprenen, diàriamen,t gran quantitat d'icebergs, el Kiuttut es considera una gelera morta que esdevé un riu que desemboca al fiord Tunulliarfik. a Narsuarsuaq, i pertant ha perdut la seva capacitat de produir icebergs.
Tot plegat és un espectacle excepcional, on possible observar com, en les geleres, les rimaies s'han anat formant i s'intueixen els colors de roques diferents que indica on arribava el gel fa ja dècades.
Gelera Kiattut, on observa la rimaia formada |
Imatges de l'aproximació al front de la gelera Qooroq amb la barca semirigida de Tierras Polares conduïda per Ramon Larramendi.
Des del campament a Tasiusaq, el fiord Sermilik és un excel.lent escenari per practicar el caic entre icebergs.
De la gelera Eqaloruutsit es desprenen gran masses de gel que naveguen a
la deriva al llarg del gran fiord. Impressiona les grans dimensions
dels icebergs i com van transformant-se pels efectes dels
fenòmens meteorològics: poden arribar a explosionar, a trencar-se o bé
girar-se completament entre un gran soroll, malgrat que estiguin en la
distància.
En definitiva, una gran experiència en unes terres immenses, que viuen transformacions de tota mena i que poden, amb el temps, afectar a tot el planeta.
1 comentari:
Vaya viatges que us casqueu!
Publica un comentari a l'entrada