2 d’abr. 2013

TRAVESSA ELS ESTELS DEL SUD (Ports de Beseit)

Vistes sobre la Penya Galera (1034 m)  en l'etapa d'Arnes a Beseit.
Març 2013
Els Ports de Beseit o Tortosa  mereixen ben bé l'atenció de l'excursionista i amant de la muntanya. La seva diversitat paisatgística, la seva riquesa natural,  les possibilitats de realitzar rutes a peu o en bicicleta, així com l'escalada i el barranquisme  són part del seu interès.

Prop de les Moletes d'Arany
 La Travessa Estels del Sud  recorre  a peu tot un seguit d'indrets que permeten conèixer el massís en la seva complexitat. Cinc dies de  ruta que sumen un centenar de quilòmetres i quasi 4500 metres de desnivell en jornades entre 7 i 9 hores, pernoctant a Paüls, Arnes, Beseit, els refugis de la Font Ferrera i el del Caro.


Precisament, enguany, resulta un territori especialment atractiu per la verdor de la seva vegetació i l'abundància d'aigua en els seus rius i barrancs.

Però  també mostra la força de la natura en els boscos dels Ports,  que han deixat algunes camins  difícilment transitables amb arbres literalment abatuts pel pes de la neu caiguda durant l'hivern.
Ruta  circular realitzada amb bons companys i companyes del Centre Excursionista de Lleida, suportant en alguns moment la pluja i el fort vent, però gaudint de les bones vistes del territori pròxim i especialament del Delta de l'Ebre en tota la seva dimensió.
Remuntant l'estret de la Coscollera, etapa de Beseit al refugi de la Font Ferrera


Pastures en l'etapa del refugi del  Mt. Caro a Paüls

Prop del Mas de Maraco, etapa del refugi del Mt. Caro (al fons)  a Paüls

Més imatges aquí Picasa G. Esteve

 Destacar la diversitat de rutes pels Ports que permeten dissenyar activitats molt diferents; un recull d'enllaços a consultar: 

Allotjament Lo corral d'Arnes
Allotjament La fábrica de Solfa- Beseit
GR 8 Beseit-Javalambre
GR 7 Andorra-Fredes
 Rutes per Beseit Wikiloc

1 comentari:

Alba ha dit...

Els Ports de Tortosa són genials! Jo que sóc més de muntanya que de mar, sempre que vaig a les Terres de l'Ebre acabo als Ports! L'últim cop vam visitar la Caramella, uns gorgs espectaculars!