24 de febr. 2014

LA SERRA DE GUARA des de Sarsa de Surta

Vistes cap al Pirineu des de sender cap a St. Maria de la NuezEl desconegut poble de Sarsa de Surta, a la comarca del Sobrarbe i a 28 quilòemtres d'Ainsa, és un bon punt de partida per realitzar rutes per la vessant nord de la serra de Guara, tot aprofitant l'allotjament rural La Joya.
 
Massís del Perdut des de Las Bellostas


La vessant nord de Guara és un indret ple de racons i poblets, alguns habitats però la majoria ja despoblats, que resten com a testimonis d'un passat que havia d'haver estat ben actiu. Avui en dia recórrer aquest espais és una petita lliçó d'història i geografia.
Les rutes de bicicleta de muntanya resulten exigents, però de gran interès. La ruta 16 Dolmen de las Balanzas, en el centre Btt Zona zero, per senders practicables, passa pels pobles de les Paúles, Almazorre, Lecina, Bertorz i Sta. Maria de la Nuez.  A la vora del riu Vero en el seu naixement, extensos boscos, barrancs, antics molins, dòlmens, restes històrics,... són elements d'un paisatge natural complementat per les grans vistes cap a les muntanyes pirinenques properes.
Gabiotus, Taillon, Bretxa de Roldan i El Casco


IMATGES PICASA SIERRA DE GUARA DES DE SARSA DE SURTA, AQUÍ

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bona ruta, i com sempre, amb molt bona companyia!

Magda ha dit...

Quines vistes que xulo,

Una abraçada,

Magda