21 d’abr. 2014

RECORRENT EL PREPIRINEU DEL SOLSONÈS I BERGUEDÀ

Des de la Serra del Verd, Pedraforca, Cadí i capçalera del Pallars al fons

La ruta del Caracremada és una travessa que enllaça les serres de Busa, Ensija, del Verd i Port del Comte, en terres de les comarques de l'Alt Solsonès i Alt Bergadà. 
Aquestes muntanyes han estat històricament terra de carlins i de maquis. Possiblement en elles Ramon Vila, Caracremada, hi va trobar el territori on protegir-se i preparar les seves accions.
Segona etapa prop de Gòsol. Al fons el Cadí


Pedraforca i Cadí
Ramon Vila fou el darrer maquis antifranquista que mantingué la seva activitat armada fins els anys 50. Resulta doncs un personatge històric, no només per aquest fet sinó també per la seva destacada participació en la Resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial.
Arribant al Coll de Belitres, a la serra del Verd amb el Pedraforca de fons
Recórrer aquestes muntanyes és una magnífica manera de  descobrir la geografia prepirinenca on la vegetació, els barrancs, les masies aïllades, les valls i els cims en són els seus elements essencials.
Més Imatges Album Picasa G. Esteve, clicant aquí

Una ruta de quatre dies dissenyada per Paco Crestas

1a etapa: Sant Llorenç de Morunys – la Creueta – Collet de les Valls – Pont sobre els Pantà de la Llosa del Cavall – Collet dels Llengots – Creu del Capolat – el Capolatxell (la Presó de Busa) – Creu de Capolat – Casa Vila – Els Colls – Grau de les Collades –Sant Pere de Graudescales – Mirador dels Presidents – Moli Bancells (Aiguadora) Desnivell: 879 metres de pujada i 879 metres de baixada - Distància 19,9 Km.

2a etapa: Moli Bancells (Aiguadora) – Sorribes – Bauma de Sallent – la Cassa Grossa - Portell de Griells - Bonner - Molí d'en Güell - l'Espà - Sorribes - Gósol - Molí de Gósol. Desnivell: 964 metres de pujada i 524 metres de baixada - Distància 27,2 Km.

3a etapa:  Gósol – Forat de Torrentsera – Torrent Fosc - Coll dels Belitres – Cap del Verd – Coll de Veis – Prat Major – Coma Pregona – Coll de Port – Tuixén Lavansa .- Refugi de l’Arp. Desnivell: 1.272 metres de pujada – 682 metres de baixada - Distància 16,4 Km.

4a etapa:  Refugi de l’Arp – Estació d’esquí Tuixén Lavansa – Clots de Rebost – Tosa Pelada – Pedró dels Quatre Batlles – Portell del Llop – la Bòfia – Estació esquí Port del Comte – Santa Magdalena – Sant Llorenç de Morunys. Desnivell:  623 metres de pujada i 1.438 metres de baixada - Distància 19,1 Km. 
Ruta Caracremada

Cap comentari: