10 de des. 2015

DIES A LISBOA

Panorama de la ciutat des del castell de San Jorge
Lisboa bé mereix una escapada. Descobrir una ciutat d'una història immensa, d'una fesonomia urbana característica i situada, estratègicament, en la desembocadura d'un gran riu peninsular, com és el Tajo, són alguns dels seus atractius. Ubicada al llarg de l'enorme estuari, creat pel riu, i que marca la seva estructura urbana.
El clàssic 28
Una ciutat d'un mig milió d'habitants on destaca el seu relleu plagat de petits turons, que van intentar-se superar amb una xarxa de tràmvies, elevadors i ascensors construits a finals del segle XIX.
Momument dels descobriments al barri de Belem
Lisboa durant més de quatre segles va ser capital d'un gran imperi comercial i polític, fet que testimonien els seus edificis i monuments, reflexint aquest passat que Portugal va representar en la colonització i domini del món en l'Edat Moderna.
Monestir de los Jerónimos (Belem), eregit per celebrar l'arribada a l'India pel navegant Vasco de Gamma
Torre de BelemCiutat per vaguejar pels carrers del barri històric,  i reconèixer la seva arquitectura d'edificis i comerços emblemàtics. I no deixar de  rememorar les grans figures literàries pertugueses,  Fernando Pessoa i José Saramago, així com la Revolució dels Clavells de l'abril de1974 que portà la democràcia  al país després de desenes d'anys de dictadura.
Una ciutat modernitzada, després de l'Exposició Universal del 1998, amb el Parc de les Nacions, situat a l'interior de l'estuari, i amb dos grans ponts, el de Vasco de Gamma, de 18 quilòmetres, i el del 25 d'abril, sense oblidar el seu oceanogràfic.
Parc de les Nacions i pont de Vasco de Gamma.

 Tot a ritme del popular 'fado'  portugués.

Cap comentari: