6 de gen. 2017

LANZAROTE: A PEU PER L'ILLA DELS VOLCANS (I)

Cordillera de los Ajaches 
L'illa canària de Lanzarote atreu, any rera any, milers de turistes; les seves platges, els seus volcans, els seus paratges naturals i humans,...resulten indrets, alguns d'ells, únics al món. Els seus paisatges no deixen indiferent, i per tant és altament aconsellable plantejar-se la seva descoberta amb bicicleta de muntanya o bé a peu, fora dels circuits massificats.
Tracks de Lava, dirigides per Maxi i Justo, ofereixen bons programes per triar l'opció que més interessi. La bicicleta ha de ser, indubtablement, per durs practicants de BTT en un terreny ben accidentat. Per tant, la forma més plàcida i tranquil.la, tot i que exigent, ha de ser a peu, més si el vent fort t'acompanya constantment.
Fuerteventura de fons i playa Blanca, pujant al cim de Hacha Grande, als Ajaches
La modalitat Vulcan Walk comporta 5 etapes, 90 quilòmetres i més de 3000 metres de desnivell, recorrent l'illa de sud a nord; des de Playa Blanca a Òrzola, passant per la cordillera de los Ajaches, el Parc Nacional de Timanfaya, los Riscos de Famara i acabar a petita illa de la Graciosa (Arxipèleg Chinijo)
Els itineraris permeten trescar per l'illa lluny de les àrees més visitades i descobrir racons ben emblemàtics; per tant, tot luxe, amb permís del fort 'siroco' i la calima.
                                 Baixant cap a Uga, des de la Talaia de Fémes, Timanfaya de fons
1a. Etapa: Playa Blanca -Uga, 17 quilòmetres per la cordillera los Ajaches, pujant a Hacha Grande (561 m) i la Talaia de Fémes (608 m) amb grans vistes del sud de l'illa,  sobretot Fuerteventura i Timanfaya. Etapa tranquil.la i còmoda amb la companyia d'un vent encara moderat.