5 de març 2017

LA SERRA DE MIRAMAR A COP DE PEDAL


El Tossal Gros (867 m)
La serra de Miramar està situada a cavall de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. D'alçada modesta, però capaç d'oferir unes bones panoràmiques cap a les terres tarragonines, al sud, i lleidatanes, al nord.
Des del Tossal Gros, el camp de Tarragona
La serra amaga dos dels 100cims de la Feec, per tant l'opció de rodar pels seus camins resulta interessant. Diverses possibilitats són factibles, però un itinerari moderat i assequible de 25 quilòmetres i 950 metres de desnivell pot realitzar-se des del Pla de St. Maria.
Ben visible el Tossal Gros.
El primer cim, El Tossal Gros (876 m), s'assoleix després de remuntar uns 8 quilòmetres i 400 metres de desnivell, fent els darrers metres a peu per gaudir d'unes grans vistes.

Cal devallar, després, per una pista un xic descomposta i pujar al coll de Prenafeta (674 m), fent-ho a peu per un tram costerut del GR7 en uns 15 minuts.
                                                   Arribant a la Cogulla, amb el poble de Miramar al pesu i el Tossal gros al fons
Un cop al coll, la pista puja i baixa fins al poble de Miramar, per remuntar un parell de quilòmetres fins La Cogulla (786 m), presidit per unes grans antenes que no poden obviar-se. 
Tossal Gros a la dreta i La Cogulla a l'esquerra
 Ja només resta un retorn divertit i ràpid cap a  Pla de St. Maria, direcció Figuerola del Camp. 
Primavera
Ruta distreta, entretinguda, diversa i completa  seguint el Track de Bikesport- Lleida. Malgrat, com hem dit, dos trams a peu, força ciclable i la part final ben ràpida i divertida .

Cap comentari: