4 de maig 2017

RESSEGUINT EL TER (i II)

Ruta del Molins
Continuant la ruta del Ter resseguint  el riu en la seva tercera i quarta etapa de la Ruta del Ter: Vic-Girona i Girona-la Gola del Ter (l'Estartit).
Només sortir de Vic, la primera sorpresa és  el recorregut de 5 quilòmetres, entre Calldetenes i St. Julià de Vilatorta, que ha recuperat el Camí dels molins fariners que recorre el torrent de St . Martí.
Resten vora 80 quilòmetres fins Girona, amb escassos 600 metres de desnivell, per  deixar Osona i endisar-nos a la comarca de la Selva.
Pantà de Sau i cingles de Tavertet.
Primer quasi 50 quilòmetres vorejant els immensos pantans de Sau, Susqueda i, més xic, el del Pasteral (o sigui pas alt de Ter). 
Immens paisatge de relleu esquerp i esvelt, on els boscos dominen arreu de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona
                                                                 Embassament de Susqueda
La Cellera de Ter obre pas ja aun territori per humanitzat i seguint la via verde que ve d'Olot, en 20 quilòmetres ens rep Girona. Ha resultat una etapa llarga plena de racons i contrastos.


La darrera etapa ja només resulta una passejada de 50 quilòmetres. 

Sortint de Girona pel Parc de les Ribes del Ter, els camps de conreu i de fruiters combinen amb espais de boscos repoblats de plataners. 

Poc a poc, el Ter comença a donar senyals d'arribar a la seva desembocadura. 
Ja en l'horitzó, el massís del Mongrí amb el seu castell; passem Bescanó, Verges, Torroella,... i les illes Medes apareixen visibles ben a prop de la la Gola del Ter

El mar rep, finalment, l'aigua que ha portat el curs del Ter al llarg dels seues 225 quilòmetres; cap al nord s'albirà el Pirineu, allí on ha nascut.

Magnífic recorregut pel cor de Catalunya, ciclant de la muntanya al mar de la mà de Tracks del Ter.

Cap comentari: