12 de juny 2017

UN INDRET SINGULAR: IBON DE PLAN EN BTT

La gran quantitat de llacs dels nostre Pirineu són testimonis exemplars de la història geològica de la nostra serralada. Alguns d'ells explotats pel consum humà, però molts encara  espais naturals de gran bellesa. Poc dubtaria en afirmar que  un dels ibons més espectaculars és localitza al cor del massís del Cotiella a 1910 metres:  la Basa de la Mora o Ibon de Plan.
Tot i que una bona pista forestal (de peatge) permet accedir-hi amb vehicle a motor, una especial opció és pujar-hi amb bicicleta de muntanya. Això si, 14 quilòmetres i 1000 metres de desnivell.

El plaer de gaudir de la morfologia alpina i glacial d'aquest racó pirinenc a cop de pedal, caminar el darrer tram per un senderó plagat de pedres  i arrels i ciclar per la praderia que envolta el llac. 
I finalment de premi un espai majestuós que res ha d'envejar a serralades llunyanes que ens fan somiar.

Un espai que cal preservar per la seva singularitat on el llac d'origen glaciar combina, a la perfecció, amb la praderia, les tarteres, els cims, els plegaments, la vegetació, els collats, les barrancades,... , tot plegat bellesa en estat natural.
A més a més, un descens vertiginós per retornar a Saravillo (Bal de Chistau)

1 comentari:

Feliu de Lleida ha dit...

Molt be, molt maco i molt forts !!!!