10 de des. 2017

SERRA DE L'ALBERA (Alt Empordà/ Rosselló)

Puig de St. Cristau amb el Canigó de fons
La Serra de l'Albera és un paratge natural protegit a cavall de les comarques de l'Alt Empordà i el Rosselló. De fet, és un extrem de la serralada pirinenca, que malgrat la seva escassa alçada, resulta un indret de gran patrimoni humà i paisatgístic.
Cim del Puig de St. Cristau, amb la seva petita ermita.
D'uns 25 quilòmetres de llargada, des d'El Pertús a Colera, acull un grapat de cims d'una alçada propera als 1000  metres que s'aixeca des del mar fins al gegant Canigó.
Bé des del castell de Requesens o bé des de St. Martí de l'Albera, just passada la frontera, val la pena plantejar-se l'ascens al Puig Neulós (1257 m) i combinar-ho amb el Puig de St. Cristau (1015 m).
L'opció per assolir els dos 100cims és pujar al coll d'Ullat (886 m)  per una preciosa carretera des d'El Pertús i St. Martí de l'Albera. Magnífica carretera de muntanya (D71), d'11 quilòmetres, entre boscos, fins al coll on hi ha el 'Chalet de l'Albère'.
Cim del Puig Neulós
Des del coll, cal dirigir-se cap al St. Cristau, pujant al Puig d'Orella. Bona pujada al cim, per retornar per la pista, passejant per la magnífica fageda, de nou al coll  i per pujar al Puig Neulós, passant pel Roc dels Tres Termes, seguint el GR10.
El Puig Neulós és el cim més alt de l'Albera, però no el més bonic, degut a la presència de grans antenes que desmilloren el paisatge; tot i així cal anar buscant les millors vistes per gaudir de l'indret.

Powered by WikilocPer una altra visita quedarà el Pic de Sallafort, entre d'altres.

Cap comentari: