22 de jul. 2019

#HORTA10, homenatge

Indret impressionant Zona Zero, el matí del 21 de juliol de 2019
El 21 de juliol del 2009 l'incendi d'Horta de St. Joan provocava un greu accident on van perdre la vida 5 bombers, i deixava ferit en Josep Pallàs.
10 anys després era el moment de retre homenatge i recordar en Jordi, David, Pau, Jaume i Ramon.
Una cursa i una caminada han estat una fórmula encertada; més de 200 persones hem recorregut  el territori, llavors, trist  protagonista.


Un bell i grandiós indret que ha marcat un abans i un després en el procés de conscienciar-nos com afrontar els incendis forestals a Catalunya.















Posteriorment a la cursa, l'acte realitzat al Mirador del Ports ha suposat el moment institucional. En presència de familiars, autoritats, companys i amics, la música, els breus parlaments i l'ofrena floral han estat la manera de recordar i retre homenatge col.lectiu.













Impressionant la temperança d'en Josep Pallàs, sempre mirant endavant, i convertint-se en la presència i la veu del camí cap a superar la tragèdia que els va tocar viure.

Des d'aquí un record dolç a les famílies que han hagut de fer un dol intens.

Reivindicar, també, la necessitat de promoure polítiques globals i completes per afrontar el fenomen dels incendis forestals, tot escoltant els professionals i la gent del territori.

Per veure i llegir:
TN TV3
Documental 'El gran silenci'
Notícia Cursa i caminada
Teleponent
Entrevista Josep Pallàs
Opinió M. Tura