18 de nov. 2019

CIMS A LES COMARQUES TARRAGONIQUES


Tossal del Tres reis (Montsià)
Les terres tarragonines són un gran espai per conèixer territori i fer col.leccionisme de 100cims de la FEEC. Desenes de cims, turons, tossals,.. resulten prou interessants de visitar i descobrir racons de Catalunya. 
Carena que porta al Negrell (Montsià)
En aquesta ocasió us oferim cims ben triats.
    Al  Montsià el Tossal dels Tres Reis (1350 m) i El Negrell (763 m) que podem assolir-se en una sola jornada, prou complerta, des de Fredes (Tinença de Benifassà). Ubicats a la part sud dels Ports de Beseits és una bona excusa per recórrer per una ruta prou ferestega.
                                              Morral de Cabrafeixet (Baix Ebre)
 Al Baix Ebre,  hi destaca la serra de Cardó, però també el modest, en alçada, però ben esvelt, el Morral de Cabrafeixet (765 m), prop del Perelló.
Una ruta d'unes dues hores, visitant l'abric paleolític i  l'assentament neolític de Cabrafeixet amb gran vistes sobre el Delta de l'Ebre, els Ports, la serra de Cardó.
                                     St. Jaume de Montagut.
En la comarca de l'Alt Camp, trobem la Tossa de Montferri, Puigcabrer,... En aquesta ocasió triem  el Montagut d'Ancosa (963 m), des de Querol i St. Jaume de Montagut. 
Ascensió senzilla, però de vistes magnífiques per fer geografia i territori.  
Des de Montserrat als Ports de Beseit ...
                     i de Prades al Pirineu.  
 Finalment, una ruta circular des de la Cabra del Camp, en un recorregut per les carenes que porten a la Roca i al Cogulló de Cabra (881 m)   
Heus aquí una petita mostra de rutes per triar i remenar, anant sumant 100cims, arribant ja als 190.
Una gran forma de
gaudir del país, sense grans expectatives i quan al Pirineu el temps és rúfol.

Un goig fent 'turisme' de 100cims.