19 de set. 2020

CADÍ INTENS: Vulturó (2651 m) i Torreta del Cadí ( 2562 m)

                                              Sempre amb vista al Pedraforca
Parella de cims en una serra, que tot i ser d'alçada modesta, resulta sempre una experiència immensa. Junt a Costa Cabirolera (2446 m) i el Comabona (2547 m), el Vulturó o Puig de la Canal Baridana (cim culminant del Cadí) i la Torreta del Cadí són els cims sorprenents per la seva immensa geologia.

                                                El Vulturó o Puig de la Canal Baridana
Els gran plecs geològics de la llarga serra del Cadí ( 2 desenes de quilòmetres de llargada) amaguen tot un seguit de canals i de valletes de gran magnitud.

                            Carenes prop de la Canal Baridana i mirador al Pirineu
L'ascenció per la seva cara sud és una bona possibilitat sortint del coll del Jovell (1792 m), accedint-hi des de Josa del Cadí per una pista acceptable ( 5 quilòmetres).


Des del coll, pocs metres pujant pel GR 150 val la pena dirigir-se, franquejant guanyant desnivell, direcció est. El terreny no resulta còmode, però si rapidament es guanya alçada arribant a la immensa carena.
Lluny el Vulturó, però un cop s'hi arriba el panorama n'és encara més magnífic.
Torreta del Cadí
Tocarà retornar, en part, el camí caminat per arribar-se a la Torreta del Cadí, llunyana, però amb bon terreny per trescar. Si tota la serra té gran panorama, la Torreta resultà una gran talaia pirinenca i al peus la Seu d'Urgell.
Llunyà Carlit
Ja només queda el descens pel GR 150, gran pendent i mal camí, els més de 1000 metres de desnivell.
Una gran jornada de muntanya, i ja 211 100cimsfeec a la motxilla.
A la dreta Josa de Cadí i el Pedraforca al fons