18 de set. 2021

SOUM DE SALETTES o Pic d'Aguillous (2976 m)

                                                         Al centre, el Soum de Salettes
Aprofitant un setembre calorós ens disposem a descobrir una cim quasi desconegut, però un esplèndid mirador del Pirineu aragonès i francès.


El Soum de Salettes és un cim assolible des de l'estació d'esquí de Piau Engaly (1830 m), prop d'Aragnout, sense dificultats tècniques i de terreny amable, però si exigent pel desnivell, i per tant, amb trams ben costeruts.

                             Pic Long, Estaranha, Nouvielle i Campbiel
La ruta enfila camí cap a les Horquettes d'Has i Chementes, per dirigir-se cap a l'oest al port del Campbiel (2596 m); un tram ample, acanalat i dret. Resta pujar els 300 metres fins al cim per un senderó que cal seguir amb atenció.

En aquesta ocasió les nuvolades sobre el massís del Mont Perdut i Gavernie ens fan la guitza, però s'intueixen Vignemale, Taillon, Bretxa de Roldan, Casco, Astazus,..

Però més l'est, el circ de Tramouse amb la Múnia, ben significada, en són un espectacle. Més al nord el Pic Long, Estaranha, Nouvielle, Campbiel,...


Un cim de quasi tresmil metres envoltat de gegants pirinencs que val una gran jornada muntanyenca. I encara de baixada, visita a petit llac de Badet, amagat en un racó de la Neste de Badet, en la base del camí de porta a l'Horquette de Chementas.