5 de set. 2022

VALL DE SANT MARTÍ (Boí): Tuc des Carants (2791 m)

 

Estanys i el Gran Pic de Pessó des de la carena del Tuc des Carants

La vall del riu St. Martí davalla des del Port de Rus, fronterer de la Vall Fosca. Les seves possibilitats són diverses en totes les èpoques de l'any; tot i així potser la més bella estació és. la primavera entre el desgel i la verdor.

                                   Tuc des Carants des del coll del Muntanyó
Fer la ruta pel Gr 11.20 al port de Rus és una opció, però els cims resulta en prou atractius. Sobretot ascendir pel barranc del Pessó, sempre en camí dret però ben marcat, mena als estany i al circ glacial Pessó que conserva tota seva espectacularitat.

L'ascensió a l'esvelt Tuc de Carants (2791 m) i al Pic Roi (2740 m) ofereixen un bon mirador al límit del Parc Nacional d'Aigüestortes i llac de St. Maurici.

Cims des del Pic Roi
                                              Capçalera del Pallars des del Tuc de Carants
La visió en circular és espectacular: des del Massís de les Maladetes (avui entre núvols), Bissiberris, Colomers, capçalera del Pallars i vall de Boí, Turbó, Cotiella,...

Panorama cap a Boí- Taüll des del Roi
Una gran activitat per fer, en unes 6 hores, els seus quasi 1200 metres de desnivell i amb parades per badar i gaudir de la dimensió del paisatge. 
                             Panorama fronterer amb la Vall Fosca des del Tuc de Carants

Sense dificultats i fàcil orientació. Des de l'estany superior superar el coll del Muntanyó, més còmode, o bé fer un circular enllaçant els dos cims.

Tornar-hi sempre un goig.