25 d’ag. 2016

VIATGE A LES 4 LAPÒNIES (III)

Parc Nacional d'Abisko














                         LA   LAPÒNIA SUECA

Des de Narvik és possible dirigir-se a la frontera sueca per conèixer el Parc Nacional d'Abisko, fundat al 1909, situat a la riba del gran llac Tornesträck, i recórrer un tram de la Lapònia sueca en un parell de dies.

Abisko és un gran territori natural per on transcorre el trekking Kungsleden (Camí del rei) de més de 400 quilòmetres. Fer-lo representa una activitat, tot i que poc difícil, sí exigent per la seva llargada. L'opció fàcil és realitzar una caminada d'unes hores per la seva part inicial per fer-se una idea de la dimensió d'aquest espai natural.

Muntanyes de més 1000 metres, grans valls, pastures, rius, taigà,.... en són alguns dels seus components. natura en estat pur.
 Destacar l'existència d'alguns antics assentaments samis reconstuïts per poder aproximar-se a la seva forma de vida.

En direcció a la frontera finlandesa val la pena visitar la població de Kiruna que, amb els seus 20.000 habitants, ha estat una ciutat econòmicament significativa per la seva important mina de ferro a l'aire lliure, principal  font de riquesa, però també d'un problema ja que la seva explotació fa que el centre de la ciutat s'estigui enfonsant; aquest fet fa necessari, que ens propers anys, s'hagi de reubicar tres quilòmentres més enllà.
Contrast entre la mina i la ciutat moderna.
Església de Kiruna
Interior de l'església