10 de nov. 2018

LA SIERRA DE ARALAR, territori d'Euskalerria

Bosc prop del Sastarri
Escapada per terres navarreses i basques a la recerca de les seves muntanyes. En concret la Serra d'Aralar que és un massís kàrstic, d'alçada modesta, però de cims altius i ben esvelts, i envoltats per un paisatge de valls fondes i d'una verdor increïble.
La climatologia ens ha permès dues excursions ben diferents, però ben significatives. Un dia de boira i humitat ens porta a assolir els Sastarri (989 m) i l'Agoitz (973 m) des del port de Lazarrusti (610 m). 

Un magnífic bosc de faig ens ha acompanyat per un racons màgics remuntant, per un camí ben fressat, el barranc de Lazarrusti i arribar a les cotes més altes de pastura.



Una bona jornada tot i la boira.








                                          Agoitz (973 m)
Un dia ja més bo climatològicament ens porta a superar els 1000 metres de desnivell que separen Larraitz (410 m) del gegant Txindoki o Larrunarri (1341 m)
Paisatge diferent d'alta muntanya, on el verd i el blanc de la neu donen un ambient fantàstic a la pujada.
Resulta una ruta força transitada, i on la  puja dels darrers dies ha deixat els camins extremadament enfangats, fet que obliga a posar molta atenció per no fer greus caigudes.
Txindoki
                                                              Vistes al l'Ausa Gaztelu
Tot plegat una bona estada en terres de gran bellesa i de bona gent.
Una salutació a la gent d'Altsasu, on vam allotjar-nos a l'Alberg San Cristo de Otadia que ens van acollir d'una manera magnífica. Poble de pau,  que vol viure en pau, i que ha vist alterada la seva vida quotidiana per una baralla tractada injustament per la justítia espanyola.