23 de febr. 2019

VIATGE AL SUD PATAGÒNIC (IX): Camí a la fi del món

Estret de Magallanes
Des de la xilena Puerto Natales, en una llarga jornada de quasi 500 quilòmetres, retornem a Argentina per la ruta de Punta Delgada de l'Estret de Magallanes. L'objectiu és Ushuaia, capital de Terra de Foc, Antàrtida i Illes del sud.
Estancia Las Hijas
Però abans, bé s'ho val una estada en una 'estancia' on poder submergir-se, encara que de forma breu, en l'ambient de la pampa en una terra tant apte com dura per la vida.
A uns 150 quilòmetres d'Ushuaia, una llarga pista condueix a la Estancia Las Hijas, convertida en una indret de turisme rural, on els seus propietaris ofereixen una pinzella de l'essència patagònica.
Un bon 'asado' en un ambient rural, on destaquen la presència del gran i bell bosc de lengas,
fantasmagòric!!. 


Una bona oportunitat per conèixer, poc però intensament, les tradicionals formes de vida de la pampa argentina.
Paso Garibaldi i llac Fangano
Abans d'arribar a la capital, els 150 quilòmetres de natura en estat pur, combina amb poblacions de nova fundació, que en les darreres dècades ha impulsat el govern argentí per poblar aquesta part remota del país.
Impressiona, de camí, el gran llac Fagnano i Paso Garibaldi, a la ruta nacional 3, que travessa la serralada dels Andes, a 450 metres d'alçada, excepcionalment, en aquest punt, en orientació nord-sud
Ja només resta davallar ja cap a Ushuaia, tot vorejant  l'estació d'esquí  del Cerro Castor, a l'estiu austral ben solitària.