24 d’ag. 2019

HISTÒRIA, CULTURA I MUNTANYES D'ARMÈNIA (III): El petit Caucas

Ascendint a l'Azdahak (3597 m)
Una de les caractetístiques d'Armènia és la seva geografia marcada per formar part del Caucas, més concretament l'anomenat Transcaucas o Petit Caucas.
Llac Sevan baixant de l'Artanish (2460 m)
De fet, la serralada del Caucas s'estén des de la frontera entre Rússia i Geòrgia, amb alçades superiors als 3000 metres, fins a Armènia i Azerbaijan.
                                                             Parc Natural de Dilijan
Armènia és un país amb una alçada mitjana alta, al voltant de 1800 metres, formant un altiplà, d'estiu àrid i sec, però de tardor i hivern fred amb destacades nevades.
Mont Armaghan (2829 m)

És sorprenent la diversitat d'indrets de gran bellesa natural, interessants de recórrer en el petit caucas armeni. Existeixen zones boscoses, com el Parc Natural de Dilijan, serralades extenses, com la de Geghama, o bé el gran massís dels Aragats, amb la seva cota màxima de 4092 metres d'alçada, cim més alt de país. 
Massís del Aragats, 
Són cims volcànics, sense activitat actualment, de gran alçada on la neu encara resta en ple estiu i la verdor de les terres altes contrasten amb l'aridesa de la cotes més baixes. 
                                         Ararat des de Khor Virap (5137 m)
Recordar el gran Ararat, símbol nacional armeni, que està en territori turc, però que té una presència  majestuosa des de cada racó, cada vila, cada muntanya,.. del sud d'Armènia.  La seva ascensió tot i no ser tècnicament difícil, és complicada políticament degut a la limitació de les autoritats turques a donar permisos. En aquest punt la frontera entre Turquia i Armènia resta totalment tancada.