7 de febr. 2022

EL PAÍS DE LA BIODIVERSITAT: Costa atlàntica i costa del Pacífic (i III)

                                               Riu Suerte
Costa Rica limita al nord amb Nicaragua i al sud amb Panamà. A més a l'est disposa de 212 quilòmetres de costa al Mar Carib i a l'oest 1016 quilòmetres de costa a l'Oceà Pacífic.
                                 
 Cocodril a la riba del riu Suerte

Aquesta característica fa d'obligada visita, per una banda el Parc Nacional de Tortuguero al Carib, i en la banda oest les platges al Pacífic, en el nostre cas prop de Drake, prop del Parc Nacional de Corcovado

Navegació cap a Tortuguero

Tortuguero és famòs per ser una de les platges on, en el mes de setembre, centenars tortugues retornen a dipositar els seus ous. A més a més, només s'hi pot accedir pel riu amb barca motora i és un indret on el bosc humit preserva una gran diversitat de fauna i flora.
La seva increïble riquesa natural permet fer observació d'aus i de tot tipus d'espècies des d' iguanes, monos, cocodrils, caimans, tortugues,..
                      
 

Tucà

Resulta una àrea extraordinària, per aproximar-se a la la biodiversitat caribenya de Costa Rica, on les platges es caracteritzen per fortes onades i corrents que no fa  pas aconsellable el bany.

Caiman

Basilisco

                           Patge de Tortuguero

A l'altra banda del país, la costa del Pacífic és més extensa i una bona opció és la península de Osa i Corcovado. La platja de Josecito disposa d'un allotjament modest,  prop de Drake, però accessible amb barca.

                          Plaja de Josecito
Lloc espectacular, paradisíac, increible on tornar a gaudir de la natura espectacular i únic. Prop de la platja,  la selva corprèn i allibera  a l'hora.

Resulta a més ser un bon punt de partida per visitar el Parc Nacional de Corcovado i l' illa del Caño. 


Aquesta resulta ser ideal per fer esnòrquel i observar balenes. Tot plegat una estada complerta i magnífica que arrodoneix el viatge a Costa Rica.



Dat i beneït viatjar a Costa Rica és, com diu al país, Pura Vida. Un viatge diferent, únic, de natura intensa.

Ha estat possible de la mà de Bonviure Trek