13 de set. 2023

NEPAL: EL REGNE PROHIBIT DEL MUSTANG ( i IV)

 Nepal és un petit país amb una geografia impressionant: des de les baixes terres de clima subtropical fins a les muntanyes més altres del planeta. Malgrat tenir zones despoblades, degut a la seva geografia, la densitat de població és destacable (180 h/km2).

Les seves principals ciutats (destacar Pokhara) estiguin força massificades. Així Kathmandú resulta ser una ciutat de gran activitat, amb molt trànsit i altament contaminada.
En ple monsó, la vall de Kathmandú s'ha convertit en un espai on la pluja és present de forma constant. Tot i així, la vida no s'atura de cap de les maneres.
                                  Durbar Square
La història del Nepal és complexa i rica, i ha deixat un patrimoni  molt divers, sobretot resultat de la seva pluralitat religiosa (hinduisme, budisme,...). 
                                Braktapur
Si el temps i les incidències ho permeten cal conèixer espais històrics d'interès que permeten  aproximar-se a la seva història i vida.
                                  Braktapur


                                                          Plat de Dal Bhat
Nepal és un petit gran país, on descobrir els seus contrastos com un gran exemple de vida i supervivència. 
Un viatge i trek  realitzat de la mà de Montañas del Mundo (gràcies Juan C. Gòmez) i sobretot de l'agència nepalí Thamserku; sense la seva professionalitat impossible superar les dificultats i incidències.
                               Sempre en la memòria,  Juanjo: Dhaulagiri entre núvols