8 d’ag. 2018

LES IMMENSES MUNTANYES DEL KIRGUIZISTAN. El Tien Shan (III)

                                             Ala Kul Lake i cim sense nom ( que jo hagi pogut saber) de 4359
La gran serradada del Tien Shan (Muntanyes celestials) té uns 2500 quilòmetres de llarga i entre 400 i 500 d'amplada, situada a la  Xina (Uigurstan), Kazakhstan i sobretot Kirguizistan. Complexa geogràficament dotant a Àsia Central d'unes característiques ben específiques.
La zona que vam visitar al Kirguizistan ha estat el Terskey Ala Too amb cims significatius com el Karakol Peak(5216 m) i l'Ojuz Bashi (5165 m).

Aquest massís, de més de 300 quilòmetres, està ubicada a la regió Issyk Kul. La seva capital Karakol és un centre turístic per la seva proximitat  al llac Issyk, estacions d'esquí i punt de partida d'ascensions i trekking.
                                                 Església ortodoxa de Karakol, utilitzada coma gimnàs durant l'època soviètica.

La climatologia de la serralada està determinada per la seva alçada i la seva continentalitat. Hiverns llargs, freds i amb bones precipitacions de neu, estius curts de temps inestable, amb bons matins i pluges persistents a partir del migdia.
Marmota
Hi ha qui s'ha atravit a dir que el Kirguizistan és la 'Suïssa d'Àsia Central'. Les profundes valls i les gran muntanyes donen un paisatge alpi, en l'alta muntanya. Grans rius  cabalosos que davallen de les geleres, les valls amb  prats de forta verdor i molta flora fins a 3500 metres i partir d'aquí roques, geleres, carenes i arestes en són protagonistes.

Impressionants entre prats, roques i neu la omnipresència de les flors de neu; espècie molt abundant en cada racó d'aquestes muntanyes.