La serralada Cantàbrica és una de les unitats de relleu peninsular de gran importància. Situada al nord-oest de la península, sovint pensem amb el massís de los Picos de Europa; espectaculars. Però la serralada s'estén al llarg de 480 quilòmetres d'est a oest i 100 de nord a sud. Per tant, és un espai geogràfic a visitar reiteradament.
La comarca de Riaño (León)
Una interessant opció és plantejar-se ascensions diverses a cims del Parque Regional de las Montañas de Riaño y Mampodre, al nord de la província de Lleó i espai molt pròxim, porta d'entrada, a Picos i a la Montaña palentina.
Pico Gilbo des de l'ermita del Rosario, trasllada i reconstruïda per la memòria del nou RiañoUna interessant opció és plantejar-se ascensions diverses a cims del Parque Regional de las Montañas de Riaño y Mampodre, al nord de la província de Lleó i espai molt pròxim, porta d'entrada, a Picos i a la Montaña palentina.
A més de l'interès muntanyenc, cal recordar que Riaño, històricament, va viure un episodi tràgic en els anys 80, durant la construcció de l'embassament. La infraestructura suposà que 7 pobles i 2 pedanies fossin inundats per les aigües al 1987 durant el govern de Felipe González.
La seva història mereix ser recordada per l'afectació sobre l'espai natural i la població de la comarca, així com les seves conseqüències.
Resulta impactant pensar en aquells fets, com (i per què) es va produir la construcció del pantà, el desallotjament i la destrucció dels pobles.
Des del Pic Gilgo (1674 m), l'embassament i el nou Riaño.
Avui Riaño sobreviu del turisme i de la ramaderia; tot i així la memòria trista de l'antiga vall es respira malgrat els anys passats.
Un exemple més de les polítiques injustes i incomprensibles realitzades a l'Estat Espanyol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada