8 de jul. 2022

EL DESCONEGUT ROC MELÉ (2811 m)

                                               Orquídies    pirinenques                   
 Andorra és realment un país magnífic per la pràctica de la muntanya. Tot i la seva massificació i els projectes 'parcs temàtics' que dominen, no és difícil  endinsar-se en la seva natura per gaudir-ne.

                                      Estany inferior de Siscaró
La vall de Ransol, d'Incles,  el Madriu,... junt als seus alts cims en són un ampli ventall d'espais esplèndits:  Comapedrosa, Medacorba, Tristaina, Serraera,...

                              Estany superior de Siscaró
  A la vall d'Incles, la popular zona de l'estany de Jutglar n'és una racó ben conegut, però menys transitada és l'àrea lacustre del Siscaró. Una bona descoberta on domina la natura  en un inici d'estiu sec, però que manté la seva esplendor amb bons rierols, estanys i sobretot una gran varietat de flora, que no deixa indiferent.

                                          Cota 2000 amb els nerets ben florits.
A més a més, gens coneguts, amb més 1000 metres de desnivells es pot assolir cims com el Siscaró, la  Campaneta i sobretot, el Roc Melé (2811 m) de la llista de 100 cims de la FEEC.

                               Pic de la Campaneta, retornant des del Roc Melé
Estarem en el límit fronterer amb França; la vista allarga des del  Carlit a la Pica d'Estats, i tota la capçalera andorrana i Capcir, amb el Pas de la Casa i Porté-Puymorens a prop.

                                   Panorama als estanys de Siscaró.
Un bon recorregut ben variat que dona una perspectiva diferent de d'Andorra i del Pirineu. 

I un regal n'és la diversitat de la flora, significada per les orquídies, els nerets i el marcòlic groc, una espècie ben difícil de veure.

Marcòlic groc
Existeixen diversitats de recorreguts  per la zona, però un possible track: Wikiloc Roc Melé.