28 de nov. 2021

CONTINUANT DESCOBRINT TERRITORI: 100 CIMS DE LA FEEC

                             Darrer tram d'ascens al Molló Puntaire (727 m), cim del Baix Camp
Fa ja uns anys la FEEC  inicià la proposta del repte dels 100 cims. Tot i fer ja dècades de trescar per la muntanya, ha resultat una nova possibilitat de descobrir indrets de valls i cims del territori català.

                                  Torreta del Montsià (763 m), cim 225 del repte personal
El llistat proposat resulta prou complert i atractiu per realitzar-lo sense presses ni grans pretensions. 
       La punta del Fangar del Delta de l'Ebre des de la Torreta del Montsià
Així com qui no vol, hem anat recorrent la geografia catalana fins  assolir, al 2019, 200 cims de la llista: des dels més essencials als més 'insignificants'. 

La pandèmia va fer impossible que la Federació realitzés la festa anual i ha estat, aquest novembre que hem rebut el reconeixement que el repte comporta.
De fet, el repte ofereix un ventall divers, des de la Pica d'Estats o el Mulleres per exemple, a cims i serres de les comarques de les Terres de l'Ebre, d'alçada modesta, però extraordinaris i magnífics; un bon exemple d'aquests darrers és el Cavall Bernat de Llaberia, a la serra del mateix nom al Baix Camp.
Volturó
Tot i així, en aquest moment, ja assolits 226, destacaria cims com el Medacorba, Pala Clavera, Volturó i Torreta del Cadí, Subenuix.. que, tot i no ser 3000, resulten una gran experiència muntanyera.
No oblidar racons amb bons cims a les comarques de la Garrotxa , la Cerdanya o Berguedà. I no ens deixem els Ports de Beseit.
El repte és, doncs, una gran forma de descobrir espais i comarques en una Catalunya que ofereix, a qui està avesat a trescar per la muntanya, un gran camp de joc que mai et deixarà indiferent a peu, en bicicleta o amb esquís.
Catalunya, territori de muntanyes.